Brodersen + Kobborg indsamler aflagte briller til Afrika

Oprettet d.

Brodersen + Kobborg indsamler aflagte briller til Afrika
Brodersen + Kobborg indsamler aflagte briller til Afrika
I anledning af verdens synsdag, torsdag d. 9. oktober, samler Brodersen + Kobborg aflagte briller ind til svagtseende i Afrika. Brillerne bliver opmålt, rengjort og sendt med foreningen ”Syn for sagen” til Ghana, hvor de tilpasses og udleveres til deres nye ejere. Indsamlingen sker for at markere Verdens Synsdag, der i år sætter fokus på de synsproblemer, der hvert år gør flere hundrede tusind mennesker blinde, selvom de kunne have været behandlet.
 
Verdens Synsdag er stiftet af WHO og afholdes hvert år den anden torsdag i oktober. Arrangementet er med til at sætte fokus på syn og synsproblemer over alt i verden. I år er der i særlig grad fokus på ubehandlede synsproblemer. Det er nemlig desværre et faktum, at mange bliver unødvendigt blinde, fordi symptomerne ikke opdages og behandles i tide.
 
Briller kan være livskvalitet
Hos Brodersen + Kobborg markerer man dagen med at give byens borgere mulighed for med en lille indsats at gøre en stor forskel for en svagtseende i Ghana. Det eneste, de skal gøre, er at finde de aflagte briller hjemme i skuffen eller i kassen på loftet og aflevere dem i butikken. Så er de med til at give et godt syn og dermed livskvaliteten tilbage til massevis af afrikanere.
 
- Vi er med i kampagnen med indsamling af briller, fordi vi gerne vil gøre vores i kampen mod synsproblemer i fattige lande. De rigtige briller forbedrer livskvaliteten betydeligt for dem, som ikke har mulighed for selv at anskaffe dem, og det vil vi meget gerne bidrage til. Vi håber derfor, at så mange lokale som muligt vil aflevere deres gamle briller, så andre kan få glæde af dem. Vi sørger selvfølgelig for at sortere og teste brillerne og få dem bragt til Afrika, siger Bent Brodersen fra Brodersen + Kobborg.
 
Synstest på stedet
Når brillerne er indsamlet, bliver de opmålt i styrke, registreret og rengjort – og derefter transporteret til Ghana, hvor de udleveres til en svagtseende. Det sker dog først efter en synstest udført af en autoriseret optiker, så der føres kontrol med, at der kun udleveres korrekt tilpassede briller til de nye ejermænd.
 
Brodersen + Kobborg samarbejder med foreningen ”Syn for sagen”, der igennem en årrække har bragt brugte briller til ulande. Foreningen er interesseret i alle former for briller - herunder børnebriller, damebriller, herrebriller, læsebriller og briller med glidende overgang.
 
Øjensygdomme skal opdages
På verdensplan er øjensygdommen grå stær den hyppigste årsag til blindhed. Mellem 20 og 30 mio. mennesker er i dag blinde, fordi de ikke fik den helt enkle operation, der skal til for at kurere grå stær. I udviklingslandene står det særligt slemt til – især blandt de unge. Hele 70 procent af de blinde i disse lande er under 30 år.
 
- Det er utrolig vigtigt, at øjensygdomme opdages tidligt, så der kan ydes ”synsreddende” behandling. Derfor er det bekymrende, at kun de færreste kender de symptomer, der skal reageres på. Sygdomme som grøn stær, forkalkning af øjet og diabetes er alle eksempler på sygdomme, som helt unødvendigt tager synet fra mange – også i Danmark. Derfor er det ekstremt vigtigt for os at udbrede budskabet om, at mange synsproblemer faktisk kan behandles - bl.a. igennem arrangementer som Verdens Synsdag, siger Bent Brodersen.
 
 
Kontaktinformation
Indehavere, Bent Brodersen og Hanne Kobborg
Tlf. 9732 0221
Mail: mail@brodersenkobborg.dk
 
Brodersen + Kobborg
Nygade 9-11
6950 Ringkøbing